FAQ

Info om skimmelsvamp

FAQ

Brug vores faq til at finde information om skimmelsvamp. Vi har skrevet indhold om skimmelsvamp i forskellige rum, dets farve og materialet hvor skimmelsvamp kan fremkomme. Brug knapperne og find information du søger.

Fandt du ikke hvad du søgte, så ring endelig til os.

Farver

Sort skimmelsvamp

Tekst på vej…

Grøn skimmelsvamp

Tekst på vej…

Rød skimmelsvamp

Tekst på vej…

Lyserød skimmelsvamp

Tekst på vej…

Gul skimmelsvamp

Tekst på vej…

Hvid skimmelsvamp

Tekst på vej…

Materiale

Gummilister

Tekst på vej…

Murværk

Tekst på vej…

Tøj

Tekst på vej…

Bag tapet

Et favoritsted for skimmelsvamp er bag tapet

Et sted, hvor skimmelsvampene hyppigt sætter sig, er omme bag dit tapet. Skimmelsvampene kan gemme sig i hulrummene bag tapetet længe uden at være aktive. Men med tiden vil udbruddet blive aktivt, og svampene vil blive synlige som misfarvninger eller mørke plamager på dit tapet. Der kan nemt opstå et et fugtigt hulrum mellem tapet og væggen. Skimmelsvampene skal bruge fugt for at kunne overleve, og netop derfor er tapet et godt sted for skimmelsvampene at sætte sig.

Oftest ses skimmelsvampene i ældre dårligere isolerede huse. Regnvand og fugt kan nemmere trænge ind i fundamentet i denne type huse. Hvis først fugten er trængt ind, kan det være meget vanskeligt at få det hele tørt igen. Hvis der ikke bliver affugtet ordentligt er der er risiko for, at der kan udbryde skimmelsvamp. Hvis først der er opstået fugt bag dit tapet, kan fugten nemlig ikke slippe ud igen, og så fungere tapetet faktisk som en slags beholder for fugten. Den konstante fugtighed skaber perfekte levevilkår for de modbydelige skimmelsvampe. Hvis du har mistanke om, at der kan være skimmelsvampe bag dit tapet, så er der forskellige forholdsregler, du kan gøre dig for at forebygge et udbrud af skimmelsvampe. Det første, du kan gøre, er at føle og mærke dig frem. Hvis tappet føles koldt, klamt eller vådt, kan det være et tegn på, at der er fugt inde bag dit tapet. Du kan også bruge lugtesansen til at vurdere om, der er skimmelsvamp bag tapetet. Hvis tapetet har en besynderlig jordslået eller muggen lugt, er også et tegn på, at der kan være opstået skimmelsvamp bag dit tapet. Når du bliver opmærksom på et muligt tegn på skimmelsvampe i dit hjem, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, så du undgår at skimmelsvampene spreder sig.

Vindueskarme

Bor der skimmelsvampe i dine vindueskarme?​

Skimmelsvampe elsker fugt, og derfor er vindueskarme også et af de steder, hvor skimmelsvampene ofte sætter sig. Vindueskarmen har stor risiko for at kunne blive fugtigt. Dit vindue er en åbning ud til både vind og vejr. Hvis vinduet ikke lukker helt tæt, eller det ikke sidder helt tæt i fundamentet, så kan fugt og regnvand nemt trænge indenfor.

Når der først er fugt til stede, kan skimmelsvampene gro, leve og vokse. Hvis der er fugtigt i din vindueskarm, er der risiko for, at skimmelsvampene kan sætte sig i vindueskarmen. Der er flere midler og metoder, du kan benytte for at forebygge et skimmelsvampeudbrud i dine vindueskarme. Hvis du har mistanke om, at din vindueskarm er utæt, skal du som det første sørge for at lukke vindueskarmen helt til, så den er fuldstændig tæt. Derudover skal du sørge for at holde vindueskarmen, og væggene omkring vindueskarmen, tør og ren. Hvis dine vinduer dugger til, når det er koldt eller det regner, kan det være en god ide at tørre vindueskarmen af med en tør klud, så fugten og kondensvandet ikke sætter sig i karmen. Du kan også vaske dine vindueskarme med rengøringsmidler som rodalon, der desinficerer og fjerner fugten. Disse metoder er dog kun effektive, som forebyggelse mod potentielle skimmelsvampe. Du kan altid kende symptomerne på skimmelsvampe. Enten finder du mørke plamager op ad væggene langs vindueskarmen, eller også oplever du en jordslået lugt i hjemmet.

Et tredje symptom på skimmelsvampe kan være et fugtigt indeklima. Hvis du oplever symptomer på skimmelsvamp i din vindueskarm, kan det være for sent at ty til de forebyggende metoder. Det kan være en god ide at få professionel hjælp til at bekæmpe skimmelsvampene, så du er sikker på at komme problemet til livs én gang for alle. Hos Skimmel Remove kan vi fjerne alle typer af skimmelsvampe, uanset om skimmelsvampen sidder i vindueskarmen, eller om problemet er opstået et andet sted i huset. Vi hjælper dig fri fra de modbydelige skimmelsvampe, gennem grøn teknologi, så du også er sikret et sundt indeklima.

Fuger

Skimmelsvamp i fuger i hjemmet

Er der sorte pletter på fuger i badeværelset eller i vinduer i hjemmet, så er der stor sandsynlighed for, at det er skimmelsvamp. Der kan nemt opstå skimmelsvamp i fuger, i fugtige områder som badeværelser og mellem vinduer. Badeværelset er et rum, der tit er fugtigt, og derfor er et perfekt miljø for skimmel. Opdager du skimmelsvamp i fuger mellem fliserne eller i fuger i vinduet, så er det vigtigt at få dem fjernet. For det første er det ikke pænt med sorte fuger, og for det andet det er skimmelsvamp især skidt for indeklimaet og kan være skadeligt for helbredet.

Undgå skimmelsvamp i fuger på badeværelset

For at undgå skimmel i fuger på badeværelset, er det for det første vigtigt, at man husker at lufte godt ud og tørre grundigt af, efter man har været i bad. Gør man ikke det, skaber man et fugtigt miljø, som danner skimmelsvamp i fugerne. For det andet, så danner overskudsvand på fliser og i fuger kalk, og dannes der først kalk, så kan skidt og snavs sætte sig fast i kalken, hvilket giver skimmelsvamp de absolut bedste vækstbetingelser. Udover god udluftning og grundig aftørring, så kan du med fordel også foretage en forebyggende behandling, hvor du tørrer dine fuger af med eksempelvis Rodalon. Rodalon er desinficerende og kan bl.a. hjælpe med at forebygge skimmelsvamp i fuger. Det er en god idé at tjekke fugerne årligt, for hvis de ikke er tætte, kan vand trænge ind bag fliserne og danne skimmelsvamp i fugerne.

Hos Skimmel Remove har vi mange års erfaring med skimmelsvamp. Vi ved, hvor svært det kan være at slippe af med skimmelsvamp i fuger og vinduer, så hvis du har givet op, kan vi træde til. I nogle tilfælde kan det stå så slemt til, at du ikke selv kan klare det, og i så fald så står vi klar til at hjælpe dig!

Væg

Skimmelsvamp på væg? Du kan kende skimmelsvamp ved de mørke plamager på væggen

Skimmelsvampene kan også bo i dine vægge. Faktisk kan skimmelsvampene lægge i hulrum og sprækker i væggen længe, uden at være aktive. De inaktive svampe vil ikke være synlige på overfladen, og derfor kan udbruddet have spredt sig, uden du har kunne se det. Det er altid en god ide at reagere hurtigt, hvis du har mistanke om, at der er skimmelsvampe i dine vægge. Du kan kende skimmelsvampene på en række forskellige symptomer. Enten oplever du en våd, muggen eller jordslået lugt i hjemmet, eller også oplever du hyppigt problemer med et vådt indeklima. Dog er der ingen tvivl om, at du har fundet skimmelsvampe i væggen, hvis du finder misfarvninger eller mørke plamager på væggene. Hvis du finder skimmelsvampe på væggen, findes der forskellige metoder, du kan benytte for at forebygge eller bekæmpe skimmelsvampene. Det er altid en god ide at lufte godt ud, ikke kun hvis du har mistanke om skimmelsvamp på væggen. God udluftning er en god huskeregel, for at sikre et godt indeklima. Der findes også forskellige desinficerende rengøringsmidler bl.a. andet rodalon, som du kan vaske dine vægge med. Dog kan de forskellige rengøringsmidler ikke altid bekæmpe de usynlige, inaktive skimmelsvampe. Hvis du gerne vil være helt sikker på at bekæmpe skimmelsvampene i dine vægge effektivt i første forsøg, så kan vi hjælpe dig. Vi bruger ingen hårde rengøringsmidler til at fjerne skimmelsvampene. Vi bruge MicroClean-metoden. Så når du tilkalder os, er du sikker på at få et sundt indeklima uden skimmel, og uden skadelige kemikalier fra rengøringsmidlerne.

Rum

Skimmelsvamp på loftet

Tekst på vej…

Badeværelset / Bruseren

Tekst på vej…

Soveværelset

Tekst på vej…

Skimmelsvamp i kælderen

Tekst på vej…

Huset

Tekst på vej…

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 70 60 59 40 eller send en mail til mg@skimmelremove.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.