Hvid skimmelsvamp

Den hvide skimmelsvamp kan være tricky 

Der findes rigtigt mange forskellige arter af skimmelsvampe. En skimmelsvamp kan have mange forskellige farver, men farven indikerer ikke noget om, hvilke giftstoffer svampen frigiver. Farven siger derfor intet om, hvor sundhedsskadelig skimmelsvampen er. Farven fortæller nærmere om, hvilket materiale svampen vokser på. Hvid skimmelsvamp kan være flere forskellige arter. Enten kan de hvide svampedannelser stamme fra den såkaldte penselskimmel, som har fået sit navn, fordi svampedannelserne ligner hårene på en pensel.

Denne skimmelsvamp vokser i jord, på rådne planter, på jordslået eller fugtigt tapet, på spånplader og i isolering. De hvide skimmelsvampe kan også være en anden art, der vokser på træværk. Sidst, men ikke mindst, kan de hvide skimmelsvampe nemt forveksles med  de hvide krystaller, som kan opstå på murværket i tilfælde af udsaltning. Disse krystaller er altså ikke skimmelsvampe, selvom de kan ligne. Selvom der blot er tale om harmløse krystaller, betyder det dog ikke at, der ikke kan vokse hvid skimmelsvamp andre steder i hjemmet.  

Få hjælp til at opdage den hvide skimmelsvamp af en ekspert

Det kan være en rigtigt god idé at få hjælp fra en ekspert til at tjekke hjemmet, hvis du er i tvivl om, du har hvide skimmelsvampe i din bolig, eller du oplever symptomer på skimmelsvamp i hjemmet. En faglig ekspert kan hjælpe dig med at afklare, hvorvidt de hvide dannelser som du har mistanke om kunne være hvid skimmelsvamp, rent faktisk er skimmel, eller der blot er tale om de ufarlige krystaldannelser. Hos Skimmel Remove er vi eksperter i alle former for skimmelsvamp. Vi hjælper dig ikke alene med at teste eksisterende svampedannelser i dit hjem. Vi undersøger selvfølgelig hele din bolig grundigt for eventuelle svampeudbrud, så du får klar besked om, hvorvidt der er skimmelsvamp i dit hjem.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *