Lyserød skimmelsvamp

Lyserød skimmelsvamp

Mange mistænker den lyserøde skimmelsvamp for at være den farligste, men det er slet ikke tilfældet. Faktisk, findes der omkring 12-14 forskellige skimmelsvampearter, der alle kan være skadelige, både for dig, og for dit indeklima. Alt i alt er der omkring 50 forskellige skimmelsvampe, som kan leve i byggerelaterede miljøer. Det er mængden af Mykotoksiner, der afgør, hvor skadelig den enkelte svamp er.

Hvis du har fundet en lyserød skimmelsvamp et sted i dit hjem, behøver farven alene ikke at bekymre dig. Du bør snarer forholde dig til, hvordan du reagerer på den lyserøde skimmelsvamp. Hvis du oplever fysisk ubehag, som hovedpine, hoste eller irritation i næse eller hals, når du opholder dig i det rum, hvor du har fundet den lyserøde skimmelsvamp, bør du altid reagerer hurtigt, for jo længere tid du lader svampen gro, jo større risiko er der for, at den udgiver større mængder skadelige giftstoffer.

Den lyserøde skimmelsvamp er skadelig for dit indeklima

Den lyserøde skimmelsvamp behøver ikke at være mere sundhedsskadelig end de andre typer skimmelsvampe. Men faktum er, at alle skimmelsvampe kan være sundhedsskadelige. Det er dog ikke alle mennesker, der reagere ens eller oplever gener, når de er i kontakt med skimmelsvampene. Selvom du ikke er en af dem, der oplever gener af de lyserøde skimmelsvampe, kan du risikere at udvikle allergi eller overfølsomhed overfor skimmelsvamp, hvis du du bliver disponeret for skimmel over længere tid. Derfor anbefaler vi, at du sørger for at få dit hjem undersøgt så hurtigt som muligt, hvis du har mistanke om, at du har udbrud af lyserøde skimmelsvampe i dit hjem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *