Godt indeklima

Sådan sikrer du et godt indeklima

Vær opmærksom på faresignaler

Et godt indeklima er vigtigt for din sundhed og din trivsel. Et dårligt indeklima kan både have negative konsekvenser for din søvn, din sundhed og i værste fald dit helbred. Et dårlig indklima kan opstå af sjælden udluftning, høj fugtighed, forhøjet CO2-koncentration, eller svampesporer og skimmelsvamp i luften. Hvis du oplever problemer med indeklimaet i dit hjem, er der mange ting, du kan gøre for for at skabe et bedre indeklima i hjemmet. Tilsvarende er der en række faresignaler, du bør være opmærksom på, som kan vidne om et dårligt indeklima. Dårlig lugt og høj fugtighed er én ting, der kan skabe dårligt indeklima, og her er god udluftning et godt og nemt tilgængeligt redskab til at skabe et godt indeklima til dagligt. Med god udluftning sørger du nemlig for at udskifte den dårlige indeluft med ny og frisk lugt på helt naturlig vis. Men nogle steder i hjemmet kan forholdene gøre, at ofte udluftning ikke er helt tilstrækkeligt for at sikre et godt og sundt indeklima i dit hjem. Ved ældre huse kan dårlig isolering betyde, at dit hus ikke er skærmet tilstrækkeligt mod vind- og vejrforholdene udenfor, og det kan skabe dårligt indeklima i dit hjem.

Et tørt badeværelse er vigtigt for et godt indeklima

Dit badeværelse er et rum, der hele tiden er udsat for vand og høj fugtighed. Hjemmets vådrum skal selvfølgelig kunne holde til fugt. Men alligevel er der en række tips, du med fordel kan følge, så du sikrer, at dit badeværelse har de optimale betingelser for et godt og ikke mindst tørt indeklima. En af de ting, du kan gøre, er at sørge for god ventilation i badeværelset. Dernæst kan du sørge for at holde dit badeværelse tørt, efter du har brugt det. Her kommer udluftning igen ind i billedet, da du med grundig udluftning i badeværelset sørger for, at vanddampen og fugten kommer ud af badeværelset, så det ikke sætter sig på væggene eller i fugerne. Når først fugten sætter sig i gummifugerne, væggene eller bag amaturerne i højerne, kan det give risiko for blandt andet skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er skader dit indeklima og for din sundhed

Skimmelsvamp trives i høj fugtighed, og derfor er det så vigtigt at sørge for, at dit hjem har de bedste betingelser for et godt og sundt indeklima, og det gør du ved at begrænse fugtigheden i dit hjem. Skimmelsvamp kan leve stort set leve alle steder i dit hjem. Det eneste der skal til for, at skimmelsvampen kan trives og vokse er høj luftfugtighed og noget organisk materiale, som skimmelsvampen kan sætte sig på. Skimmelsvampen er dermed modstandsdygtig og levedygtig overalt, og derfor kan skimmelsvampene også være svære at komme af med igen, hvis de først har sat sig et sted i dit hjem. Faktisk kan svampene sagtens leve underjordisk i dit hjem, før de vokser sig store nok til, at du kan se dem på overfladerne. Skimmelsvampene spreder sig via svampesporer, der hvirvler rundt i luften, så når først at svampen har sat sig et sted i dit hjem, er der stor risiko for, at skimmelsvampene også sidder andre steder og gemmer sig.

Heldigvis er skimmelsvampene nemme at genkende. Skimmelsvamp har en karakteristisk jordslået lugt og svampen gror som misfarvninger/plamager på overfladen. Skimmelsvampens farve afhænger af, hvilket materialer som svampen vokser på, og svampen kan derfor have mange farver. Men den mest velkendte og typiske farve er de mørkegrønne/sorte skimmelsvampe. Det er langt fra alle skimmelsvampe, der er sundhedsskadelige, faktisk findes skimmelsvampe som en hel almindeligt del af naturen. Men nogle skimmelsvampe, kan have sundhedsskadelige konsekvenser for mennesker, hvis vi bliver disponeret for skimmelsvampen over længere tid.

Det er ikke alle, der reagerer ens overfor skimmelsvampene, og det er ikke alle, der er overfølsomme for skimmelsvamp. Men vi kan alle udvikle allergiske reaktioner, hvis vi er i kontakt med svampene over en lang periode. Børn og astmatikere er særligt følsomme overfor skimmelsvampene. Skimmelsvamp kan give gener som hovedpine, hoste og i værste fald vejrtrækningsproblemer, og derfor, er det en god idé at reagere hurtigt, hvis du har mistanke om, at der er skimmelsvampe i dit hjem.

Hvis du oplever dårlig lugt eller høj fugtighed i hjemmet, kan det være en god ide at få gennemgået dit hjem for skimmelsvamp af en ekspert. Med eksperthjælp er du sikker på, at komme alle problematikker, der skaber et dårligt indeklima til livs, så du igen kan få et sundt og godt indeklima i dit hjem.

Grundig hyppig udluftning giver et godt indeklima

En høj koncentration af CO2 i luften, kan også skabe et dårligt indeklima. Du kender måske følelsen fra om morgenen, hvor luften i soveværelset føles tung, og det kan virke som om, det er svært at få luft i soveværelset. Når du ligger og sover om natten, skabes der på grund af de hyppige udåndinger en høj koncentration af CO2 i luften, og det er helt naturligt. Men hvis du oplever luften som meget tung i dit soveværelse om morgenen, er det vigtigt at sørge for at udlufte soveværelset grundig, så den høje CO2-koncentration kan erstattes med ren og frisk luft, og du i løbet af dagen sørger for at genetablere et godt indeklima.

Få hjælp til at genskabe et godt indeklima i dit hjem

Hos SkimmelRemove ved vi, hvor vigtigt er godt indeklima er. Et godt indeklima er vigtigt for din trivsel og din sundhed. Et dårligt indeklima kan nemlig give gener og være sundhedsskadelige i længden. Derfor står vi klar til at hjælpe dig med at reetablere et sundt indeklima – hurtigt og effektivt. Vi hjælper dig af med skimmelsvampe, og vi bruger grøn teknologi til at bekæmpe svampene. Du skal ikke bekymre dig om skadelige kemikalier fra de traditionelle skrappe rengøringsmidler – Hvis har problemer med et dårligt indeklima. så kontakt os allerede i dag – Vi står klar til at hjælpe dig med at sikre et grønt, sundt og godt indeklima i dit hjem.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 70 60 59 40 eller send en mail til mg@skimmelremove.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.